Nieuwsarchief

Kloêtmezjaur! Mottigen tis! Stoem vêrke!

Zelfs als u geen Bilzers spreekt, begrijpt u vast wel dat hier geen complimentjes uitgewisseld worden. Het zal u maar overkomen.

Ons motto in een dergelijke situatie : laat u niet doen ! Betaal uw tegenstander met gelijke munt. Bestrijd hem op zijn eigen terrein en vooral in zijn eigen taal.

 

Niëtekop! Lauszak! Sjeeve lavabo!

Nu is er

 

sjampe

een hênnig scheldwoordenboekje waarmee u uw mannetje kunt staan. Het is het resultaat van jarenlang luistervinken bij verhitte bekvechterij. Het verzamelt én verklaart voor u alle bekende Bilzerse scheldwoorden. Alle… ? Tja, zoals wij u kennen, zal er vast nog wel eentje in u opkomen dat opname had verdiend. Aarzel niet er ons mee om de oren te slaan… www.bilisium.be!

Joren Peters zorgde voor schitterende illustraties bij de vele tot de verbeelding sprekende termen die Patrick Slechten voor u optekende. Via een thematisch Nederlands register wordt de Bilzerse scheldwoordenvloed bovendien toegankelijk gemaakt – voor wie zinnens is met dit boekje in de hand de harde wrede wereld onverschrokken tegemoet te treden.

 

Het mooi uitgegeven werkje telt 128 bladzijden, 31 pentekeningen en hon-der-den schimpuitdrukkingen in het Bilzers dialect.

 

Elke zondagochtend af te halen in ons lokaal Het Moêderhaus (Ganshof, 3e verdieping) in de Hospitaalstraat. Ook te verkrijgen bij boekhandel De Bilsenaar, Bilzen toerisme en de Stedelijke Bibliotheek De Kimpel voor de luttele prijs van 12,50 euro. Na storting van 16,50 euro (inclusief verpakking en verzending), wordt het u thuisbezorgd. Rekening nr. 452-7082191-41.