Nieuwsarchief

Het april-mei-nummer van het Bilisium-tijdschrift staat in het teken van de oorlog. Op 10 mei is het immers 70 jaar geleden dat Nazi-Duitsland zijn klauwen uitstak naar het westen. Wat dit voor Bilzen-centrum voor gevolgen had, verneemt u in dit nummer aan de hand van twee getuigenverslagen, van Georges Lambrechts en Flor Bollen, die in hun moedertaal, met Nederlandse vertaling, het relaas doen van hun wedervaren in die bange dagen.

Voorts nog: Aflevering 2 van De Pastoors van Bilzen (17-18e eeuw). Jef Mertens verhaalt over een drieste kerkroof in Alden Biesen in 1728. Den Trotwaarleeper schreef een schitterend gedicht over kakschoolkinderen en wat zij er later van bakten. Een ode aan de vervlogen centen in ons dialect. Nieuwtjes uit De Bilsenaar van juni 1921. Een ding met een verhaal: het wapenschild van Bilzen. Uit de Notities van Jef Simoens: het verfransen van Bilzerse voornamen na 1794; ieder huisje had zijn (k)luisje.

Interesse?

U vindt ons tijdschrift in de (betere) lokale boekhandel. Of spring eens binnen op zondagochtend in onze nieuwe lokalen (Ganshof, 3e verdieping). Zie ook elders op deze website.